Etusivulle

AGM

Sähköviritteiset

MP/40

ANGS/tuntematon

Sähköviritteiset

MG/42

Classic Army

Sähköviritteiset

Armalite M15A4 Rifle
H&K MP5 A2
H&K MP5 A3
H&K MP5 SD3
H&K MP5 SD5

Craft Apple Works

Kaasutoimiset

M79

DBoys

Jousitoimiset

Kar98K

Hudson

Kaasutoimiset

M3A1 Grease Gun

ICS

Sähköviritteiset

ICS AK-74M
M4A1 (CAR-97)

KSC

Kaasutoimiset

Glock 19
Glock 26
H&K Mk23 SOCOM
Ingram M11 A1

Kuan Ju Works

Kaasutoimiset

Beretta M9 Full Metal
Glock 23

KWA

Kaasutoimiset

Cz75 2nd Version

KWC

Kaasutoimiset

Colt M16 Shorty

Marushin

Jousitoimiset

Mauser Kar98K SSB
Mossberg M500

Kaasutoimiset

M1 Carbine MAXI
Mauser M712 MAXI SSB
Mossberg M500
Mossberg M500 Slugster MAXI

Maruzen

Jousitoimiset

APS-2 Extra
APS-2 Original Version
APS-2 Sniper Version
Remington CA870

Kaasutoimiset

H&K MP5K A4 Kurz
Maruzen M870 Black Version
Micro Uzi

Sun Project

Jousiviritteiset

Remington M40 A1

Tanaka

Kaasutoimiset

Luger P.08
Mauser Kar98K

Tokyo Marui

Jousitoimiset

Benelli M3 Super 90
Benelli M3 Super 90 Shorty
Colt M203
SPAS 12
SPAS 12 Folding Stock
VSR-10 Pro Sniper
VSR-10 Real Shock
Walther P.38

Kaasutoimiset

Beretta Tactical Master
Colt Python 4"
M1911 A1
P226

Sähköviritteiset

AK-47
AK-47 βeta Spetsnaz
AK-47 Spetsnaz
AK-47S
Colt CAR-15
Colt M16 A1
Colt M16 A2
Colt M16 Vietnam Version
Colt M4A1
Colt M733
Colt XM177 E2
FA MAS F1
FA MAS SV
FN P90 PDW
FN P90 PDW TR
H&K G3 A3
H&K G3 A4
H&K G3 SG/1
H&K G36C
H&K MP5 A4
H&K MP5 A5
H&K MP5 RAS
H&K MP5 SD5
H&K MP5 SD6
H&K MP5K A4 Kurz
H&K MP5K A4 PDW
H&K PSG-1
IMI Uzi SMG
M14 Wood stock
MC51
SIG SG 550
SIG SG 551
SIG SG 552 SEALS
Steyr AUG Military Version
Steyr AUG SR
Thompson M1A1

Sähköviritteiset pistoolit

Glock 18C

TOP

Sähköviritteiset

M60 DX
M60 E3
M60 E3 Long
M60 Shorty
M60 STD

UHC

Jousitoimiset

Desert Eagle .44

Western Arms

Kaasutoimiset

Para Ordnance P14-45

Viimeksi päivitetty
2003-04-24

Modell 19
KSC Glock 19 - Kuvasta kiitos WGC
Kuvasta kiitos Wargamers club shop

Ominaisuus Muovikuula-ase Oikea ase
***Oikean aseen pituuteen on laskettu vain luisti. Oikean aseen paino on ilman lipasta, täysi lipas painaa noin 225g --> kokonaispaino 0,850kg. Muovikuula-aseen hinta ei sisällä postikuluja, veroja tai tullia.
Valmistaja KSC, Japani Glock, Itävalta
Toimintaperiaate Kaasu, Blowback Blowback
Valmistusvuosi 2002 1988
Piipun pituus 90 mm 102 mm
Pituus 185 mm 174 mm
Korkeus 132 mm 127 mm
Paino 0.75 kg 0.595 kg
Lipaskapasiteetti 21/49 10/15/17/31
Ammus 6mm muovikuula 9x19mm Parabellum
Lähtönopeus 82 m/s (0,2g) 354 m/s
Lähtöenergia 0.68 J 468 J
Käytettävä kaasu HFC134 / HFC22
Hinta 130 € 639 €
Rakenne
Kaasusäiliö irrallisessa, metallista valmistetussa lippaassa. Täyttöventtiili on läpän alla piilossa.
Erikoisominaisuudet
Säädettävä Hop-Up.
Blowback, eli luisti lennähtää joka laukauksen yhteydessä tääkse.
Kenttäpurku samalla tavalla kuin esikuvassakin.
Plussat ja miinukset
+ Ergonomia
+ Melko halpa
+ Melko painava
- Muovinen
- Varmistin
- Epäselvä ohjekirja

Päivitetty 24. 4. 2003, hyppää päivitykseen

Glockin historia

Itävalta pläjäytti uutta palveluspistoolia hankkiessaan kehiin suuren yllätyksen - ennakkosuosikin Steyrin mallin sijaan he valitsivat tuliasealalla tuntemattoman Glockin tekeleen. Firma oli aikaisemmin tunnettu lähinnä veitsistään ja kenttälapioistaan.
Glockin ollessa uusi tulija aseiden valmistuksessa sen mallikin oli vallankumouksellinen; polymeerirunko, ei ulkoista iskuria eikä varsinaista varmistinta - liipaisimessa oleva pieni nyppylä estää aseen laukeamisen ellei liipaisimesta ihan oikeasti vedä.

Glock 19 on malliston keskilyhyt versio - perusmallin, Glock 17, ja lyhyen mallin, Glock 26 välissä.

Glockit ovat osoittautuneet varmatoimisiksi ja tarkoiksi pistooleiksi ja niitä käytetään yleisesti palveluspistooleina - myös Suomen poliisissa ja rajavartiossa.

Muovikuulana

Glockin ergonomiasta ovat useat saaneet nauttia erinäköisinä versioina - lähes jokainen valmistaja on valmistanut sitä jossakin muodossa. Viime vuosina Japanilainen KSC on vakiinnuttanut G17-mallinsa muovikuulaglockien huipulle ja on tuottanut lähiaikoina useamman eri version samalla tekniikalla.
KSC Glock 19 on sisäisesti täsmälleen samanlainen kuin firman Glock 17 ja säilyttää lyhyestä piipusta huolimatta tehonsa yllättävän hyvin. Toisin kuin vanhemmissa malleissa, KSC ympännyt aseen rungon muoviseokseen metallia.

Valtteri Jaakonpoika

Oikea Glock 19 vs KSC (päivitys 24. huhtikuuta 2003)

Rungosta
Oikean Glockin rungon muovi on puhtaasti polymeeriä, eikä siihen ole sekoitettu täyteaineeksi lainkaan metallia, kuten KSC:n G19:ssa. Sen sijaan runkoon on istutettu kiinteästi teräsjohteet luistia varten. Muovikuulapyssyn runko tuntuu täysin erilaiselta kuin oikea, ja KSC:n vanhat ABS-muoviset rungot olivatkin realistisempia tuntumaltaan.
Glockin polymeerirungossa ei ollut myöskään mitään vallankumouksellista: HK VP70 oli nimensä mukaisesti markkinoilla reilusti ennen Gastonin keksintöä.

Varmistimista:
Glockissa on liipaisinvarmistimen lisäksi iskupiikkivarmistin (iskupiikki ei pääse iskemään nalliin, mikäli liipaisinta ei ole vedetty), sekä pudotusvarmistin, joka estää iskupiikin liikkumisen eteenpäin, ellei liipaisin ole pohjassa. Lisäksi pääjousi (iskupiikin jousi) ei ole oletusarvoisesti täysin vireessä (liipaisimen vetäminen virittää sen loppuun), joten "varmistimeton" Glock on verrattain turvallinen ase käyttää, laukaisun kuitenkin ollessa lyhyempi ja kevyempi kuin kaksitoimisissa aseissa.
Muovikuulaversiossa ainoa varmistin on liipaisinvarmistin, ja iskuvasara on täysin vireessä aseen ollessa ladattu. Laukaisu on herkkä yksitoiminen eli ns. Single Action. Yksitoimisissa aseissa tulisi järjestään olla ulkoinen varmistin, tai mahdollisuus poistaa vire eli laskea hana laukaisematta patruunaa. Airsoft-Glock on siis hyvin riskialtis ase kantaa ladattuna (iskuri vireessä ja kuula piipussa), tosin vahingonlaukauksen seurauksetkin ovat oleellisesti lievemmät kuin oikeassa aseessa.

Sauli "Sale" Luolajan-Mikkola
sauli_@yahoo.com

Ostopäätös

Olin jo pitkään haaveillut jostakin GBB:stä. Lopulta sitten pitkään arvosteluja ja hintoja katseltuani päädyin KSC:n valmistamaan Glock 19 -malliin. Pyssyä kun ei Suomesta silloin vielä saanut, niin pian sitten kaverin kanssa pistettiin WGC:hen tilaus. No täytyihän tilauksessa jotain ongelmia ilmetä, sillä toisin kuin sivuilla luki, ei kyseistä asetta varastosta löytynyt. Pienten ongelmien jälkeen saatiin paketti kuitenkin lähtemään ja ei kun odottelemaan. Tilaus saapui erittäin nopeasti (2 päivää) tullin herkkään hoivaukseen. No mikäs siinä; rahat tullille ja aseet kotiin.

Ulkoisesti

Ensikerran kun otin Glockin käteen, yllätyin aseen painosta. Kokoisekseen se on erittäin painava ja kestävän oloinen rakennelma. Toinen iloinen yllätys olivat lippaat, joiden pohjassa oleva kaasunsyöttöaukko on peitetty erittäin hienosti pienellä pois liukuvalla läpällä. Lippaat imevät sisäänsä 21 kuulaa, joka ainakin minun mielestäni on sopiva määrä. Huomasin myös miten huonon ja epäselvän ohjekirjan KSC on tehnyt. Lisäksi en tiedä onko KSC:n vika vai kenen, mutta manuaalit ovat kokonaan japania!

Luisti on tehty jostakin muovista, jonka takia se hölskyy ja kiiltelee varsin rumasti. Tähtäimet ovat varsin laadukkaat ja niissä on valmiina ne pienet valkoiset viivat tähtäämistä helpottamaan. Merkinnätkin ovat kohdallaan, enkä mistään löytänyt KSC-tekstiä tai merkintää. Ainoana varmistimena toimii edelleen ainoastaan se pieni nyppylä liipaisimessa.

Lisäksi Glock 19 on ns. railed frame, eli liipaisinkaaren edessä on pieni pätkä Glock-standardin mukaista kiskoa, johon saa kiinni lamppuja ja lasereita, eli oikeastaan kaiken, mitä pistooliin kaipaa.

Itse pidän myös plussana liipaisinkaaren suurta kokoa, joka mahdollistaa pelaamisen hiukan paksummissakin hanskoissa.

Yleisesti ottaen Glock 19 on ulkoisilta ominaisuuksiltaan varsin jämäkkä ja autenttinen kompakti pistooli.

Sisäisesti

Kuten varmaan kaikki tietävät, on KSC:n glockeissa kenttäpurku, joka on varsin kätevä. Aseesta saa irti luistin, rekyylijousen sekä sisä- ja ulkopiipun ilman minkäänlaisia työkaluja. Sisäisesti en osaa aseesta kovinkaan paljoa kertoa, kun hiukan aloittelija vielä olen, mutta kovin tuntuvat sisäosat olevan muovia joitakin pieni osasia lukuun ottamatta.

Pelissä

Pelissä glock 19 teki minuun vaikutuksen hyvällä ergonomiallaan ja kompaktiudellaan, jonka takia se soveltuu erittäin hyvin vara-aseeksi. Ensisijaisena aseena on myös Glockia tullut käytettyä, mutta sellaisena se ei oikein pärjää sähköaseelle. Tarkkuus hop-up oikein säädettynä on erittäin hyvä suhteessa piipun pituuteen ja blowback myos on varsin napakka, joka tietenkin laskee pitkien laukaisusarjojen tarkkuutta.

Ensimmäisessä pelissä huomasin, miten paljon Glock vie kaasua. Voi olla, että lippaan täyttötekniikkani ei ole vielä ihan huipussaan, mutta yhdellä täytöllä ampuu n. 1½ lippaallista, joka mielestäni on melko vähän. Tosin ne 1½ lippaallista ammutaankin sitten täydellä teholla. Ainoastaan pari viimeistä kuulaa lentävät hiukan vajaa tehoisesti.

Mitään kylmemisongelmia ei ilmene, vaikka kuinka ampuu. Koko lippaallisen pystyy tykittämään putkeen, joskaan en itse sitä suosittelisi, sillä lipas loppuu yllättävän nopeasti tuolla taktiikalla.

Lauri "Edwin" Hynynen
lauriluppa miuku yahoo piste com


- LEKA - webmaster@varusteleka.fi