Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on To Maalis 28, 2024 9:41 pm

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Reseptiikkaa.
ViestiLähetetty: Su Syys 18, 2005 5:49 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Eli topicin ideana on koota foorumin keskustelijoiden ja lukijoiden iloksi itse testattuja ja hyväksi koettuja reseptejä, ei mielellään kuitenkaan mitään tuiki tavallisia perunamuusireseptejä. Reseptin ei tarvitse olla edes itse keksitty, riittää kun se toimii hyvin. Hämmästytä tyttö/poikaystäväsi tarjoamalla heille hyvää ja maistuvaa ruokaa! Eli rohkeasti vain näppis sauhuamaan. Jos ihmettelette mistä inspiraatio moiseen, ilmoitan olevani kolmannen vuoden kokkiopiskelija ja iloitsevani aina jos saan jonkun ilahtumaan. Tässä näin aluksi yksi hiton hyvä resepti:

Suklaamousse

500 g suklaata
1 kg maustamatonta Mascarpone-juustoa
2-3 liivatelehteä
8 dl kermaa
2 dl sokeria
½ dl konjakkia

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata sillä välin suklaa, sokeri ja 2 dl kermaa.
Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.

2. Kun liivatelehdet ovat lionneet ohuiksi, lisää ne suklaaseoksen joukkoon ja kuumenna että ne sulavat varmasti massaan.

3. Sekoita suklaaseos ja konjakki Mascarponen joukkoon. Laita kermavaahto Mascarponeseoksen päälle ja sekoita
VAROVAISESTI NOSTELLEN, ettei vaahdon rakenne latistu.

4. Laita moussemassa astiaan ja anna olla kylmässä mieluiten 24 tuntia ennen käyttöä.

Tästä tyttö/poikaystäväsi ilahtuu taatusti, oma tyttöystäväni tykkäsi :wink: .

EDIT: Älä sekoita tätä Skenaariosapuskat-topicciin.
EDIT2: Älkää huolestuko, tulen täydentämään topiccia säännöllisin väliajoin.


Viimeksi muokannut Galeazzo päivämäärä Su Syys 18, 2005 6:02 pm, muokattu yhteensä 3 kertaa

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Syys 18, 2005 5:53 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 08, 2003 7:52 am
Viestit: 660
Paikkakunta: Helsinki
LEKA:n kestosuosikki peleissä, Itäsaksanpata.

Lämmitä x määrä vettä Suomen Armeijan panosvyölaatikossa, sekoita joukkoon satunnaisia säilykeruokia ja syö kun siltä tuntuu. Toimivaksi todettu.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Syys 18, 2005 7:28 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Kauppiaan Vatsa -reseptit:

Jäätelö:

6 munankeltuaista
Läjä sokeria
Kaksi 2dl purkkia kermaa
Yksi 2dl purkki kahvikermaa

Kuumennetaan purkki oikeaa kermaa ja purkki kahvikermaa lyömällä isoon pataan vettä ja veden päälle pienempi pata. Mukaan voi laittaa vaniljaa. Sekoitellaan, kunnes tulee kivan paksua. Toisessa astiassa vaahdotetaan keltuaiset ja sokeri. Lisätään kermaseos ja yksi purkki kylmää kermaa keltuaisten ja sokerin joukkoon. Laitetaan mukaan maustetta, ja mikäli mauste ei ole alkoholipitoista, lisätään 2cl vodkaa tai muuta mautonta ja kirkasta - näin jätski pysyy kuohkeana kylmänäkin. Omat suosikit mausteista ovat tumma suklaa, kermalikööri ja Amaretto.

Lyödään jäätelökoneeseen tai suoraan kulhossa pakastimeen. Mikäli suoritetaan jälkimmäinen vaihtoehto, muistetaan sekoitella noin kuuden tunnin ajan tuon tuosta, että mönjä kerää ilmaa.


Miilunpolttajan spagetti

Annos riittää meikäläisen kokemuksen mukaan kaksihenkiselle perheelle oikein hyvin.

6 munankeltuaista
1½dl kermaa
300-400g pekonia
500g nauhapastaa, tarkemmin sanottuna spagettia. Älä käytä tagliatellea, se ei toimi. Tumma kama on paremman makuista.

Pätkitään pekoni niin pieneksi kuin sisu riittää. Kiehautetaan pasta al dente tavanomaista isommassa kattilassa. Pastaa ei koskaan huuhdella, mutta nyt siihen ei myöskään laiteta öljyä, sillä tahmeutta juuri haetaan. Sekoitetaan keltuaiset ja kerma, laitetaan mukaan reippaasti suolaa ja pippuria. Lisätään tämä seos sekä pekonit pastan sekaan ja hämmenetään liedellä pari minuuttia - sen verran, että keltuaiskermaseos muodostaa pieniä kokkareita kaikkialle.


Siinä suosikkini, terveellinen ja vähärasvainen LEKA-vaihtoehto. Jos kaikki rasva tosissaan näiden ruokien jälkeen etoo, huomaa tarkkaavainen lukia, että keittiössä on ylijäämänä tiun verran munanvalkuaisia. Näistä sekoittaa sokerin kanssa oivan rasvattoman marenkitaikinan.


Kasvispasta:

Huolimatta täysin aikaisemmista eroavasta koostumuksestaan, on tämä ruokalaji erinomaisen hyvää. Annos riittää kolmelle.

Noin 300g pinaattipastaa
Kourallinen Cashew-pähkinöitä
3-5 tomaattia
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Kourallinen basilikan lehtiä
Parmesaanijuustoa, paljon
Tuoretta valkosipulia
Oreganoa
Pesto-kastiketta
Oliiviöljyä

Keitetään pasta al dente. Ei missään nimessä huuhdella, mutta roimitaan valuttamisen jälkeen sekaan oliiviöljyä. Muussataan muut ainekset sekaisin (onnistuu parhaiten tehosekoittimella, jos ei ole, niin huhmareella pähkinät pieniksi ja veitsellä loput niin pieneen palaan kuin kykenee) ja pistetään pastan päälle. Hyvää ja nopeaa.


Kova, täysi-ikäinen jätkä ei karkkiin koske. Jälkiruoaksi jäätelön kaveriksi sopii mm. seuraavaa:

4cl kermaa
4cl kahvilikööriä
2cl vodkaa
Ravistetaan

Sekä perinteinen irkkukahvi:
Fariinisokeria mukin pohjalle, viskiä päälle ja annetaan lillua hetki
Päälle vahvaa kahvia
Tähän päälle erittäin kevyesti vispattua kermaa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Syys 18, 2005 8:47 pm 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 29, 2004 6:33 pm
Viestit: 93
Paikkakunta: Nivala/Kajaani
Mozzarella-jauhelihakastike pastalle

-300g jauhelihaa
-2 tlk tomaattimurskaa
-3 valkosipulinkynttä
-1 pussi (muistaakseni 250-300 gramman pusseja) mozzarella juustoa
-1 tlk tomaatti pyreetä
-1 paprika

Mausteina punaista Chiliä, pitsamaustetta, suolaa valkopippuria

-Ensiksi ruskista jauheliha hyvin paistinpannulla, tämän jälkeen kaada jauheliha tomaattimurskan kanssa pataan. Lisää sekaan tomaattipyré ja pilkottupaprika.
-Tämän jälkeen siivuta valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi (mitä ohuempaa, sitä parempaa) ja nakkaa ne myös pataan.
-Kun olet pilkkonut valkosipulinkynnet, laita raastettu mozzarella entisten seuraksi pataan.
-Anna kiehua
-Mausta, laita reiluja hyppysellisiä pitsamaustetta ja chiliä ja suolaa, valkopippuria maun mukaan.
-Anna kiehua maustamisen jälkeen noin 10 minuuttia

Pastaksi suosittelen tummaa spagettia, al dente

Annos riittää hyvin neljälle isolle ihmiselle, kuudelle vähän pienemmälle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Syys 19, 2005 11:54 am 
Poissa

Liittynyt: To Maalis 03, 2005 9:12 am
Viestit: 313
Paikkakunta: Espoo
Suomiviinaa, ja snapsilasi. Ei vaan tosiaan;

Pitaleipä:

Ensin voitele sisusta voilla, kuten tavallinen leipä. Sitten laita hieman oliiviöljyä sekaan ja salaattia. Tämän jälkeen LÄMMINTÄ kebablihaa, ja mielenmukaista kastiketta. Juustotahnaa (Santa Maria) ja muita omaan makuun.
Yksinkertaista ja ihanaa. On sinne tungetta herra ties mitä, ranskalaisista makaroonilaatikkoon, ja aina on ollut hyvää :roll:

Bon Apetit!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Syys 19, 2005 1:12 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Sitruunajäätelö

-14 keltuaista
-1.5 l kuohukermaa
-3 sitruunaa, joista
*2:n mehut
*3:n kuoren keltainen päällysosa
-100 g sokeria
-5 cl Kossua

Raasta kuoren keltainen osa talteen ja purista sitruunoista mehut.
Vispaa keltuaisten rakenne erittäin rikki. Sekoita kerma ja sokeri keltuaisiin ja kypsennä vesihauteessa. Vispaa koko ajan seosta. Lopeta vispaaminen silloin kun keltuainen on kypsynyt (eli silloin kun se ei enää maistu ja seos sakeentunut). Sekoita mehu ja kuori mukaan, lopuksi Kossu. Sekoittele puolen tunnin välein. Anna olla pakkasessa n. vuorokausi.

Lisäkkeeksi suosittelen K18-drinkkiä nimeltään B52:
-2 cl Grand Marnieria tai jotain muuta sitruslikööriä
-2 cl Bailey'siä tai jotain muuta kermalikööriä
-2 cl Kahluaa tai jotain muuta kahvilikööriä

Valmistustapa: Rakennetaan shottilasiin.
Nautitaan yhdellä huikalla.

Tästä ei "kevyt" jälkiruoka parane :wink: .


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Syys 19, 2005 9:37 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Syys 07, 2003 9:37 am
Viestit: 283
Paikkakunta: Kuopio
Köllömahachilikana

450-650 grammaa kanaa suikaleina. Riippuen onko iso vai pieni maha.

Siihen sekoitetaan taco-kastikepurkki. En muista merkkiä, mutta löytyy kaupasta tacojen ja tortilloden seasta. Pirkkaa en suosittele.

Sitten pari nyrkillistä riisiä keitettynä tietenkin.

Riisistä tehdään hieno riisipeti kanalle ja kana päälle. Tästä saapi aika hyvänmakuisen, helpon ja nopean, evään, joka täyttää ainaskin meikäläisen mahan kohtuudella.

Festariherkku

Trangiaan laitetaan armeijasta tuttu tandooripata, sekaan heitetään myöskin armeijasta tuttu hedelmäkiisselisörsseli. Sitten pari hömpsäystä jaloviinaa ja herkku on valmis. Jaloviinaa ei saa laittaa liikaa eikä liian kuumaan pataan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Syys 24, 2005 8:51 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Oscarinleipä(/1 annos)
1 viipale vaaleaa leipää
1 naudan ulkofileepihvi, n. 100g
2 (mieluiten) vihreätä parsatankoa
1 dl Choronkastiketta (ks. alempana)
6-7 katkaravunpyrstöä
Vehnäjauhoja
Suolaa
Pippuria

1. Valmista Choronkastike.

2. Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja pippuria. Leivitä pihvi kevyesti jauhossa ja paista rasvassa. Kuori ja keitä parsat.

3. Paahda leipäpala. Laita päälle pihvi, Choronkastike, parsat ja katkaravunpyrstöt.
Ruoan kanssa ei ole tarkoitus tarjoilla lisukkeita.

Bearnaisekastike
50 g sipulia
5 cl viinietikkaa
1 dl vettä
5 cl valkoviiniä
6-8 kpl keltuaisia
0,6 kg voita
Rakuunaa
Sitruunamehua

1. Kirkasta voi (kuumenna jaota kauhalla varovasti valkoinen osa pois).

2. Keitä nesteistä, sipulista ja mausteista mausteliemi eli reduktio.

3. Sekoita joukkoon keltuaiset. Kuumenna reduktio-keltuaisseosta miedolla
lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes seos sakeutuu. Jos on pakko, lisää nestettä.

4. Ota astia pois lämmöltä ja lisää voisula koko ajan vatkaten.

5. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja hienonnetulla rakuunalla.

6. Laita joukkoon vielä 2 rkl freesattua tomaattipyreetä niin sinulla on kasassa Choronkastike.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: SEKAMUNAKAS
ViestiLähetetty: La Syys 24, 2005 10:31 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Syys 23, 2005 9:12 am
Viestit: 28
Paikkakunta: Kirkkonummi
Ainekset:

Kaksi kananmunaa
Loraus maitoa
Loraus öljyä
mitä kaikkea jääkaapista löytyy

Vatkaa kananmunat ja loraus maitoa yhteen.
Paista pannulla mitä vaan jääkaapista löytyy, kinkkua, vihanneksia, pekonia, sieniä tai vaikka hilloa jos siltä tuntuu.
Kun paistetut ovat saaneet vähän väriä kaada vatkatut kananmunat sinne paistumaan, kansi päälle, keskiteholle ja kun ruoka o hyytyny taita se kaksinkerroin ja kaada lautaselle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Syys 26, 2005 4:54 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 08, 2005 9:38 pm
Viestit: 18
Paikkakunta: Forssa-City
Nakkipiilo :wink:

Nakkeja
Voitaikinaa

Kääri nakit voitaikinaan ja laita 175 asteiseen uuniin paistumaan, kunnes väri on rusehtava.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Syys 26, 2005 2:05 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Eli tässä taas yksinkertainen mutta hiton hyvä jälkkäriresepti:

Liekitetyt hedelmät Sabayon- kastikkeella
-Ananasta
-Viinirypäleitä
-Omenoita
-Kiiwi-hedelmiä
-Vaaleata rommia tai konjakkia/brandya
-Sokeria
-Voita

Ainessuhteet / annos voi lukija itse miettiä, ne ovat niin syöjä- ja tekijäkohtaisia asioita.

1. Esikäsittele hedelmät: kuori Kiiwit, ananas ja omenat ja leikkaa pienempiin osiin. Halkaise rypäleet, poista kivet jos haluat.

2.Karamellisoi eli pehmennä hedelmät pannulla voissa ja laita päälle sokeria. Älä anna hedelmien vuotaa liikaa nestettään, muuten liekitys ei onnistu.

3.HUOM! Liekittämisessä, varsinkin kun se tehdään kotioloissa, TÄYTYY ottaa turvallisuuden kannalta seuraavat asiat huomioon:
-älä tee sitä verhojen lähellä.
-älä missään nimessä pidä päätäsi pannun yläpuolella, etteivät hiukset leimahda.
-älä tee sitä liedellä; liesituulettimen ansiosta liekit voivat pahimmillaan levitä ilmanvaihtohormistoon.

Eli kun olet paistanut hedelmät pannulla, siirrä pannu syrjään. Laita pannun reunalle alkoholia, vedä päätäsi kauemmas ja sytytä tulitikulla alkoholi palamaan. Sekoita paistinlastalla nopeasti. Siirrä valmistunut satsi tarjoilukulhoon.

Sabayon
-2 dl valkoviiniä
-4 kpl keltuaista
-160 g sokeria
Lyö kaikki aineet kippoon ja kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakeutuu. Siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile liekitettyjen hedelmien kanssa.

HUOM!
Kannattaa myös kommentoida toisten reseptejä jos kokeilun jälkeen on resepti koettu hiton hyväksi / hiton huonoksi, että muut tietävät kannattaako kokeilla. Erityisesti odotan palutetta omista pöperöistäni :wink:.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Syys 27, 2005 4:58 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 05, 2003 12:18 pm
Viestit: 242
Paikkakunta: Geneve
Kasvispasta á la Jaakonpoika oli hyvää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Loka 26, 2005 11:55 am 
Poissa

Liittynyt: Su Heinä 31, 2005 6:18 pm
Viestit: 48
Paikkakunta: Haapavesi
Löysinpäs historiankirjoista suklaamössön ohjeen:
-muna
-suklaata
-tehosekoitin

Laita kokonainen kananmuna ja suklaa kulhoon.
Murskaa aineet ja tehosekoita.
NAUTI!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Loka 27, 2005 3:51 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Sohtaaja kirjoitti:
NAUTI!
:shock: Etkö tiennyt että raa'asta kananmunasta voi saada salmonellan?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 28, 2005 12:40 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 6:59 pm
Viestit: 2694
Paikkakunta: Oita, Japan
Nimi: Petri P.
Japanissa syodaan aivan helvetisti raakaa kananmunaa erilaisissa safkoissa. Mahdan olla jo sairas.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 28, 2005 1:50 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Roska kirjoitti:
Japanissa syodaan aivan helvetisti raakaa kananmunaa erilaisissa safkoissa. Mahdan olla jo sairas.
Pahoittelen "Roska", mutta se on kylmä fakta; vaikkei sitä niin hirveän usein satukaan, niin haluaisitko SINÄ olla se "onnekas" joka saa tämän taudin? Siihen sisältyy ripulia ym. kivaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 28, 2005 9:53 pm 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 6:59 pm
Viestit: 2694
Paikkakunta: Oita, Japan
Nimi: Petri P.
Galeazzo kirjoitti:
Pahoittelen "Roska", mutta se on kylmä fakta; vaikkei sitä niin hirveän usein satukaan, niin haluaisitko SINÄ olla se "onnekas" joka saa tämän taudin? Siihen sisältyy ripulia ym. kivaa.

Nosiis, ensinnäkin muhun voi viitata ilman "-merkkiä.
Lisäksi, viittasin että se on varsin epätodennäköistä, liekö sitten japanilaiset kalat puhtaampaa kuin Suomessa, mutta raakaa kalaa vedetään täällä suuria määriä eikä kyllä pahemmin varoitella :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 29, 2005 7:41 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 05, 2003 12:18 pm
Viestit: 242
Paikkakunta: Geneve
Suomalaisissa kanaloissa ei ole salmonellaa, ainakaan toistaiseksi. Niinpä raakaakin kananmunaa kehtaa syödä. Lieneekö sama sitten Japanissa.

Keski-Euroopassa en sitten raakaa kananmunaa söisikään. Niitä tosin aika vähän tarjotaankin, juuri salmonellariskin vuoksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 29, 2005 8:12 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 2:01 pm
Viestit: 291
Paikkakunta: Helsinki, Puistola
Käytitkös Jaakonpoika tuossa kasvispastassa vihreää vai punaista pestoa? Ihan mielenkiinnosta kysyn että oletko Galeazzo Perhon oppilas?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 29, 2005 1:37 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
XMurmeli kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysyn että oletko Galeazzo Perhon oppilas?
En, Roihuvuoren oppilas. Seuraavaksi kysyt että pyrinkö Perhoon? No, joo ja ei; se hakulomake hukkui ja siinä vaiheessa kun löysin sen, sain tietää että Perhon pääsykokeet olivat jo menneet (osasta "Galeazzo tunaroi jälleen #101#), no ei se mitään kun toiseksi vaihtoehdoksi olin laittanut Roihuvuoren kaksoistutkintovaihtoehdon.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 29, 2005 2:58 pm 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 2:01 pm
Viestit: 291
Paikkakunta: Helsinki, Puistola
Onnistuit tyrimään varsin lahjakkaasti :). Ite aloitin opiskelut Perhossa tänä vuonna.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 29, 2005 8:49 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Pari kertaa olen kokeillut punaista pestoa ja basilikaa. En tykkää yhtään. Vihreä basilika onkin meidän kodin ainoa viherkasvi, jos akvaarioita ei lasekta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Loka 30, 2005 9:49 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
XMurmeli kirjoitti:
Onnistuit tyrimään varsin lahjakkaasti :).
No shit, Sherlock? :evil: Mutta toisaalta, kaksoistutkintokin on osoittautunut varsin mielenkiintoiseksi jutuksi, enkä nyt vaihtaisi sitä edes vaikka aseella uhattaisiin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Loka 30, 2005 10:58 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 2:01 pm
Viestit: 291
Paikkakunta: Helsinki, Puistola
Jos haluaa helppoa ja nopeaa safkaa niin tässä on ohje:

-Vihreää salaattia
-Tomaattia
-Mozzarellaa
-Punaista pestoa

Jos haluaa ruokaisamman salaatista voi siihen lisätä esim. kinkku-/meetwurstisuikaleita ja emmental-juustoa.

Kaikki sälät sekasin, eikä punaista pestoa kannata säästellä, enempi -> parempi. Toki vihreäkin pesto käy, mutta punainen on ainakin omasta mielestä maukkaampaa. Aikaa tähän menee minuutti tai kaksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 04, 2005 10:11 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Helmi 10, 2003 2:28 pm
Viestit: 382
Paikkakunta: Pieksämäki
Letut:
5dl maitoa
2 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja
1tkl suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja jatka vatkaamista kunnes taikina on tasainen eikä siinä ole paakkuja. Jätä se tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Paista pannulla voin tai margariinin kera (öljy ei sovellu). Letun paistaminen juuri sopivan kypsäksi vaatii hieman harjoittelua, mutta sen oppii pian. Nauti hillon ja/tai kermavaahdon kera.

Helppo nakkikeitto:
Paketti nakkeja
1l vettä
1pss (500g) peruna-sipulisekoitusta
1pss (200g) keittojuureksia
2kpl lihaliemikuutioita
Suolaa
Pistä vesi kiehumaan kattilassa ja paista samalla nakit pannulla. Kun vesi kiehuu, kaada sekaan kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta. Keitä kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Lopuksi tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa. Lisämausteeksi voi mukaan laittaa grillimaustetta ja tabascoa. Helppo ja halpa nakkikeitto, josta saa monen päivän ateriat yhdellä kertaa. Suositeltava opiskelijoille ;)

Parannuksia purkkihernekeittoon:
Keittovaiheessa lisää mukaan runsaasti oreganoa ja valkosipulimurskaa. Näin saa Rainbow-hernaristakin varsin maukkaan aterian.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 04, 2005 2:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Mukavuussyistä lainaan NovaReonin lettureseptin pohjaa koska mittasuhteet vaikuttavat hyviltä. Hyvät naiset ja herrat, katsokaa ja ihmetelkää:

Liekitetyt appelsiiniohukaiset

5dl maitoa
2 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja
Appelsiinin kuoren keltaista pintaosaa raastettuna
1tlk suolaa
Cointreau- likööriä

Sekoita ainekset keskenään (paitsi likööri) ja jatka vatkaamista kunnes taikina on tasainen eikä siinä ole paakkuja. Jätä se tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Paista pannulla voin tai margariinin kera.
Liekittämisvaiheessa pätevät samat säännöt kuin liekitettyjen hedelmienkin ohella. Laita noin 1½ cl Cointreauta letun päälle ripotellen.
Sytytä varovasti likööri tulitikulla ja anna alkoholin palaa pois. Liekitysoperaation voi suorittaa pöydässäkin, mutta silloinkin ehdotonta varovaisuutta noudattaen. Lisukkeena kannattaa tarjota sitruunajäätelöä (ks. muutama viestini ylemmäs).


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Loka 05, 2006 10:04 am 
Poissa

Liittynyt: To Joulu 08, 2005 1:35 pm
Viestit: 91
Paikkakunta: Kestilä
Tässäpä opiskelija-asuntolassani mainetta niittänyt Simbeleipä.

Tarvikkeet: ranskanleipä, ketsuppia, juustoa ja oman mielen mukaan täytteitä.

Ensiksi halkaise ranskanleipä kahdeksi puolikkaaksi ja painele molemmat puolet keskeltä läjään. Tämä painelu jotta paljon täytettä mahtuu väliin ja puoliskot sulkeutuvat. Sitten voitetele molemmat puolet ketsupilla ja juustolla. Sen jälkeen lisää väliin oman maun mukaiset täytteet. Minä suosin jauhelihaa, tonnikalaa, katkarapuja ja kebabbia. Painelun ansiosta puoliskot eivät pursuile vaan sulkeutuvat nätisti. Sitten uuniin siksi aikaa että juusto sulaa ja on hyvää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Loka 08, 2006 7:10 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Tammi 27, 2006 9:47 pm
Viestit: 586
Paikkakunta: Vantaa
Hyvää kebab-lihaa

800G Jauhelihaa (nautaa)
30g Aromisuolaa
1/5 dl Pippurisekoitusta (jotkut käyttävät pelkkää mustapippuria)

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Sekoita seos hyvin sekaisin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä tiiviimmäksi saat jauhelihan sitä parempi. Tee jauhelihamassasta noin 5cm paksuinen pötkylä ja kääri se TIUKASTI folioon. Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min. ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tuloksena on jauhelihamureke! Kun otat kebabin uunista, malta odottaa noin 10 minuuttia että neste kerkeää vetäytymään jolloin leikkaaminen sujuu paljon helpommin.

http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

Huom! Maustamattomaan jogurttiin kannattaa sekoittaa minttua ja valkosipulia sekaan, tarkempi ohje löytyy muistaakseni Mtv3:n sivuilta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 09, 2006 2:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Syys 04, 2005 6:50 pm
Viestit: 298
Paikkakunta: Kihniö
Naudan/sikanaudan jauhelihan nimittäminen Kebabina on kuolemansynti.

Erittäin hyvä italialaistyylinen pasta-ateria:

Tagliatellea yhdelle henkilölle (maun mukaan)
Naudan suikalelihaa (maun mukaan)
Kuivattua chilimaustetta
Heinzin ketsuppia
Oreganoa

Keitä tagliatelle ja paista liha, kaikki lautaselle ja mausteet päälle. Muista liha pastan päälle! Ei kerpeles kun on hyvää!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Loka 11, 2006 6:36 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Tammi 27, 2006 9:47 pm
Viestit: 586
Paikkakunta: Vantaa
Kokeiles Punakettu itse ja tule sitten uudestaan sanomaan :D Kuten reseptin tekijä mainitsee, huonompaa kuin raflasta, parempaa kuin kaupasta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 16, 2006 2:21 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 03, 2006 6:06 pm
Viestit: 8
Paikkakunta: Littoinen
Suurinosa kebabravintoloista käyttää lihaan lampaan sijasta nautaa, koska nauta on halvempaa ja ihmisille tutumpaa ja lisäksi on tietysti niitä tylsimyksiä jotka eivät syö lampaanlihaa.
Tämän tiedän, koska olen ollut TET:ssä (kirjoitetaanko noin?) kebabravintolassa ja kysyin siellä kyseistä asiaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 16, 2006 3:33 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Heinä 03, 2005 3:41 pm
Viestit: 17
Tässä hyvä mutta yksinkertainen resepti nuotiolle, tarvitset:
-purkki persikoita
-Fazerin sinisen
-foliota

1)ota sen kokoinen pala foliota johon saat persikan käärittyä vaivatta
2)kalastele persikan puolikas purkista
3)laita puolikkaalle 2-3 palaa suklaata, kääri folioon huolellisesti

Kun olet nuo tehnyt, laita folioon kääritty persikka hiillokselle. Anna olla niin kauan että suklaa on sulanut, tähän on vaikea sanoa tarkkaa paistoaikaa, sen joutuu arvioimaan perstuntumalta. Pääasia on se että suklaa on varmasti sulanut. Todella hyvänmakuista tavaraa onnistuessaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Loka 16, 2006 8:33 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Helmi 10, 2004 8:25 pm
Viestit: 405
Paikkakunta: vantaa
Jos sanan oikeasti tuntisi niin kebab (kabab persiaksi) tarkoittaa grillattua lihaa. Ei vain lampaan lihaa vaan myös nautaa, kalaa kanaa etc. Kyselin itsekkin tätä kolmesta eri ravintolasta ja vastaukseksi sain että nautaa(kahdessa jopa kotimaista) käyttävät, ihan kustannussyistä. Sikaa ei, lähinnä uskonnollisista syistä käytetä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 27, 2006 3:27 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Syys 04, 2005 6:50 pm
Viestit: 298
Paikkakunta: Kihniö
Niin, no kyllähän nykyään käytetään vaikka minkälaisia kissanlihoja kebabina, mutta kyllä sen mausta huomaa onko lammasta vai muuta. Tietääkseni se aito, alkuperäinen Turkkilainen Döner Kebab on lammasta. Eihän muusta voi edes nauttia. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Loka 27, 2006 5:03 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Maalis 14, 2004 7:54 pm
Viestit: 114
Paikkakunta: Espoo
Nimi: Timo K.
Jos vaan jätettäis se MuTu taas vaihteeks pois. Döner on saksalaista tekoa :wink:.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Loka 28, 2006 9:34 am 
Poissa

Liittynyt: Su Syys 04, 2005 6:50 pm
Viestit: 298
Paikkakunta: Kihniö
Turkkilainen kokki 1800-luvulla Turkissa keksi laittaa lihaköntsän pyörimään grilliä vasten. Voi olla että terminä Döner on Saksalaisten keksimää (ja siinäkin Turkkilaisilla maahanmuuttajilla vahvasti sormet pelissä) koska Kebabhan on suosittu ruoka niin Saksassakin kuin suomessa.

Eihän nyt Saksalaiset voi mitään ruokaan liittyvää keksiä, paitsi ehkä tehokkaampia kaalin hapatustekniikoita. :)


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com