Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on Ma Syys 21, 2020 12:32 pm

Kaikki ajat ovat UTC
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Su Joulu 27, 2009 10:01 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Joulu 06, 2009 10:05 pm
Viestit: 26
Kiinalainen hoppiyksikkö mureni heti uutena käsiin ja nyt tarvitsisi etsiä uusi laadukas hoppiyksikkö. Valinnan varaa ei näissä AK:n yksiköissä ole liikaa. Pari kauppaa selanneena löysin muovisen King Armsin sekä metallisen ProWinin. Näistä mitään kokemuksia? Millaisella kumilla lähtee "parhaat" kierteet? :twisted:

Myös tarkkuuspiippu on hankintalistalla, KM Head:n piippujen teflon-pinnoituksesta on ollut porukalla ihan hyviä kokemuksia.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ma Joulu 28, 2009 8:19 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Marras 13, 2009 6:35 pm
Viestit: 34
Paikkakunta: Helsinki
Nimi: Sauli L-M
ProWin nyt ainakin on laadukas, mutta vaatii usein jotain sovittamista tiukan mitoituksen vuoksi. Jos yksikkö menee kiinapyssyyn, on vielä todennäköisempää, että ei sovi suoraan.

King Armsin kamat ovat lähes poikkeuksetta hyviä paloja. Kokemusta juuri tuosta osasta ei ole. Hoppiyksikkö ei juurikaan rasitukselle joudu, joten eipä tuo muovisuus mikään haitta ole.

KM:n piiput olivat kaikista kovin sana joskus 10 vuotta sitten, kun ainoa vaihtoehto oli Systema. Onhan ne edelleen hyvä valinta. Nykyään vissiin Prometheukset on suosituimpia. Madbulleista olen lukenut hyviä kokemuksia etenkin lähtönopeuksien osalta, kun niiden sisähalkaisija on oikeasti mainostettua pienempi, jossain 6,01-6,02 millin tietämillä. Itse en oikein alumiiniin osaa piippumatskuna luottaa. PDI 6.01 on myös kova sana, jos haluaa minimaalisen sisämitan. Näillä tiukkuuksilla tosin piipun puhtaus on ensiarvoisen tärkeää: likainen tarkkuuspiippu on likaista vakiopiippuakin epätarkempi.

Sopivia kumeja on paljonkin, mutta usein se paras kumi omalle piipulle, hoppiyksikölle ja kuulalle löytyy vain kokeilemalla. Kumin kovuus vaikuttaa "pitoon", eli kuinka kovalle hopin joutuu säätämään saadakseen aikaan kierrettä. Tästä syystä koville lähtönopeuksille usein suositellaan kovia kumeja, jotta säätö ei olisi niin herkkä. Raskaita kuulia ampuessa taas olisi hyvä saada reilusti kierrettä, joten pehmeä on omasta mielestäni melkein aina parempi valinta. Kuka höntti nyt tehokkaalla aseilla keveitä kuulia ampuisi? Systema, Guarder, Prometheus, Madbull, KM... Kaikilla on puolestapuhujansa.

-Sale


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ti Joulu 29, 2009 5:35 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 17, 2009 7:40 am
Viestit: 50
King Armsin hoppikammiota en saanut istumaan tiiviisti Cyman CM.031 -pyssyyn, tosin ihan kaikkia suutin/hoppikumiyhdistelmiä en käynyt läpi. Prowinin kanssa ongelma on se, että kuulansyöttöputki on vähän eri paikassa kuin vakiohopissa (kauempana mechasta). Ei ollut suuri ongelma Cyman oman muovirungon kanssa, mutta Elementin metallirunko oli vastaavasti toiseen suuntaan ohi speksin, eli lippaat eivät menneet enää paikoilleen prowinin hopin kanssa. Työstäminen on vielä kesken.

Ei mikään suoraan paikalleen putoava osa siis (en osaa sanoa olisiko mennyt helpommin cyman alkuperäiseen muovirunkoon), mutta tiivistyy ainakin suuttimeen ja mechaan hyvin kiinni. Vähänkin paksumman hoppikumin kanssa on aika tuskaa saada kammio paikalleen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ke Joulu 30, 2009 12:28 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Huhti 05, 2006 5:58 pm
Viestit: 114
Paikkakunta: kisko
Ei mulla nyt mitään niin enempää asiaan liittyvää, tuli tossa viime peleissä juttua noista ak hoppiyksiköistä. Moni väitti sitä, että prowinin yksiköt ovat kovia jäätymään pakkasella, mutta ka taas kuulemma pelittää hyvin joka ilmalla. Ihan kiinnostuksesta, onko näillä perää?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ke Joulu 30, 2009 1:50 pm 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:56 am
Viestit: 177
Paikkakunta: Espoo
Prowinistä ei tietoa, mutta ainakin mun yksi tuttu pelasi viikonloppuna -8 asteen pakkasella Kalashin Ak:lla jossa oli KA:n hoppiyksikkö. Hyvin pelitti koko päivän. On niillä puheilla ilmeisesti perää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: To Joulu 31, 2009 7:45 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 17, 2009 7:40 am
Viestit: 50
IMO pakkassieto ei ole pelkästään hoppiyksiköstä, vaan enemmän kumista ja luultavasti hopinpainajastakin.Voihan se hoppikammiokin vaikuttaa jos sen säätömekanismi jumiutuu pakkasella, esim. jos siinä on pakkasella jämähtävää silikoniöljyä. Lisäksi piippuun ei tarvitse mennä juurikaan lunta niin kuulat saa ihan ihmeellisiä sivukierteitä.

Fiilispohjalta parinkin pyssyn pakkaskäytös selittyy enemmän sillä miten painaja toimii pakkasella...ensimmäiset kuulat menevät poikkeuksetta yli/alihopilla (kantama lyhyt) ja vasta kun hopin on ampunut lämpimäksi, niin yläkierrettä alkaa löytyä. Sarja ilmeisesti hieroo mekaanisesti joko kylmän hoppikumin, painajan tai molemmat uudestaan elastiseksi jolloin kumi painautuu kunnolla aina uuteen kuulaan kiinni.

Pitäisikin testailla auttaisiko se, että vaihtaisi hopinpainajan sellaiseksi että se pysyisi elastisena pakkasellakin (silikoniputken pätkä?), vai vaatiiko se myös hoppikumin vaihtamista. Tai toimisivatko vaan kovemmille vireille tarkoitetut hoppikumit ja painajat paremmin kun ovat lähtökohtaisesti jo jäykempiä. (Yhdessä pyssyssä on nyt Guarderin 70 kovuinen kumi ja siihen kuuluva painaja, mutta siitä ei vielä ole pakkaskokemuksia.)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: To Joulu 31, 2009 8:05 am 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:56 am
Viestit: 177
Paikkakunta: Espoo
Totta, pakkasasteilla hoppikumilla ja painajalla on hitosti merkitystä. Omassa G&G GR16A3:ssa on muovinen hoppikammio, mutta pakkasasteilla lähtönopeus tuppaa hiljenemään tasaisesti ajan myötä ja loppujen lopuksi kuula lentää noin 20 metriä ja paljon syöttöongelmia ja piipunsuusta valuvia kuulia. Maruin hoppikumia ja jotain painajaa tonne laitan, niillä pitäisi toimia. Hoppi on pirullinen laite talvikeleillä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ti Loka 05, 2010 8:48 am 
Poissa

Liittynyt: La Tammi 19, 2008 11:30 am
Viestit: 77
Paikkakunta: Oulu
Itse asensin Prowinnin yksikön Cyman cm.031c(AKS-74MN) aseeseen. Yksikkö meni sisään suht moitteitta. Ainoastaan Mechan pään pientä nupukkaa joutui aavistuksen verran viilamaan kapeammaksi. Kun yksikkö oli saatu paikoilleen, alkoivat ongelmat. Lippaat eivät syötä ellei niitä paina hullunlailla ja kantomatka oli todella surkea. kumina Madbull:in punainen+h-painaja. Kiinostaisi tietää niksejä tuon toimintakuntoon saattamiseksi, koska yksikköä kehutttiin vuolaasti melkein kaikkialla.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ti Loka 05, 2010 12:33 pm 
Poissa

Liittynyt: To Tammi 31, 2008 8:56 am
Viestit: 177
Paikkakunta: Espoo
En tiedä miten saat tuon toimimaan, mutta noiden kanssa tuppaa usein olemaan ongelmia, erityisesti kiina-aseisiin asennettaessa. Kaverin Kalash AKSU:un ei tuota saatu sopimaan, joten lopulta käytimme vakiota (joka kyllä on ihan jees).

Tuosta kumista sen verran, että olen pari nähnyt jotka eivät ole toimineet. Itse suosin perinteistä MadBullin sinistä kumia, jossa ei ole noita "nystyröitä".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: Ma Loka 11, 2010 6:06 am 
Poissa

Liittynyt: La Tammi 19, 2008 11:30 am
Viestit: 77
Paikkakunta: Oulu
Morjesta ihmiset, te jotka olette saanet toimimaan tuon Prowinnin yksikön, kertokaapas, että mitä muutostöitä piti tehdä?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Uutta hoppiyksikköä AK:hon
ViestiLähetetty: La Loka 23, 2010 5:17 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 17, 2009 7:40 am
Viestit: 50
Geissi: mulla on siis toi prowinin hoppi cyman CM031:ssä ts. perus-ak74:ssä siis, mutta rungoksi vaihdettu elementin metallinen. Jouduin viilaamaan lipaskuilun etureunaa urakalla koska lippaat eivät muuten menneet paikalleen ollenkaan, niiden kuulaputki asettui ihan eri paikkaan kuin prowinin hoppikammiossa. Toi on ainakin osittain metallirungon mittavika, kun se oli muutenkin lyhyempi kuin Cyman alkuperäinen eli lippaat ovat liian lähellä mechaa.

Ton jälkeen lippaat asettuvat tosi tiukasti paikalleen ja syöttävät moitteetta. Tarkkuus on ihan pelikelpoinen madbullin sinisellä kumilla.

Mä itse varmistaisin sen että lippaat eivät väännätä hoppia johonkin ihmeelliseen suuntaan ja aiheuta ilman valskausta. Toinen mikä kannattaa varmistaa on se, että hoppi ei väännä piippua ylös tai alaspäin, tai piippu hoppia. Sehän kiinnittyy mechboxiin ruuvilla kiinni, mutta välttämättä ei just niin että piippu menisi suorassa linjassa ulkopiipun sisälle ts. piippu saattaa jäädä vähän "kaarelle". Helpoin saattaisi olla testata ensiksi miten pyssy ampuu ilman lipasta ja ulkopiippua, pelkkä hoppikammio ja piippu ruuvattuna boksiin kiinni. H-painaja ei myöskään toimi kaikissa kammioissa, kantsii testata vaikuttaako tavallinen painaja asiaan.

Pakkaskestosta sen verran että ainakin silloin kun prowinissä oli sisällä madbullin musta kumi (siitä silikoni+musta -tuplasetistä) niin pyssy oli pakkasella täysin turha, hoppia ei saanut toimimaan lainkaan. Nyttemmin siihen siis on laitettu madbullin sininen mutta kylmän sään pelejä ei ole pelattu.

Guarderin hard kumi toisessa pyssyssä ei myöskään toiminut kylmässä yhtään, eli pakkasella ilmeisesti noi kovat kumit menevät pinnasta niin liukkaaksi että itseasiassa kuula saa just vääränsuuntaisen kierteen piipun pohjasta, ei hoppikumista. Ylösalaisin pyssylllä ampuessa kantamaa oli nimittäin ihan mukavasti :) Edellä mainittu prowinin sisällään pitänyt AK74 madbullin mustalla kumilla käyttäytyi samantyylisesti eli kuulat kurvasivat kohti lattiaa n. 10 metriä piipusta, mutta siinä tilanne parani vähän kun kumin lämmitti pitkällä sarjalla.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 11 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com