Softaajille vuodesta 2002
Varusteleka.fi
Tänään on To Maalis 28, 2024 11:20 am

Kaikki ajat ovat UTC




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 133 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Helmi 05, 2005 12:40 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Elo 24, 2003 12:58 pm
Viestit: 8
Varmaan nämä on tulleet jo ilmi, mutta hyvä tieto kestää kertausta:

- Nestetankkaus edellisenä iltana (muutamia lasillisia silloin tällöin)
- Pelipäivän aamuna kunnollinen täyttävä ateria, johon sisältyy pääasiassa hitaita hiilihydraatteja (pasta, ruisleipä, puurot, murot, hedelmät).
- Suoli tyhjäksi ennen peliä.
- Nestehuolto ennen peliä ja pelin aikana (hikoilun mukaan, raskaassa toiminnassa 1l/h)
- Pelien välissä nopeat välipalat. Hitaita ja nopeita hiilihydraatteja (leipä, valmispihvit, kananugetit, rusinat, kuivatut hedelmät, pähkinät, suklaa jne.)

Karkeissa ja limukoista sen verran ettei niitä tule käyttää ainakaan pääasiallisena energian tai nesteen lähteenä. Limsat imeytyvät huonosti ja karamellit antavat nopean energiapiikin ja kylläisyyden tunteen, jolloin vireys ei kestä pidempiaikaista peliä. Sipsit puolestaan rasvaisina sitovat kehon resursseja ruoansulatukseen, josta myös voi seurata tympeä, vetämätön olo.

Sama tietysti alkoholijuomien kanssa (poistaa nestettä), mutta tämä lähinnä koskee peliä edeltävää iltaa koska kukaanhan ei alkoholijuomia pelin aikana nauti.

Myös kahvi poistaa nestettä elimistöstä, joten hieman raskaammalla kädellä saa olla juomassa jos kaffettelee aamulla tai kesken pelin.

Liioiteltu juominenkaan ei ole hyväksi, vaan poistaa kehosta suoloja, joka taas johtaa uupumiseen.

Järjestetyillä tauolla voi sitten tehdä niitä lämpimiä ruokia, mutta kokkaamaan ryhtyessä on hyvä olla käsitys keitto- ja ruokailuajasta sekä perustaidot keittimen käytöstä. Kokkaa vaikka jotain kotona ennen suurempia pelejä jos ei ole homma selvä. Ikävintä on opetella keittimen käyttöä kun pitäisi ehtiä syömäänkin.

Esimerkiksi veden kiehuttamiseen retkikeittimellä menee oma aikanasa jota ei valmisruokapussiin ole merkitty. Tulee ymmärtää keittimen säädöt, suojaus tuulelta ja varsinkin pitää vettä lämmittäessä kansi kattilan päällä, jolloin vesi kiehuu nopeimmin. Tulee myös muistaa että keittoaika voi lisäksi moninkertaistua kylmissä olosuhteissa ja että kylmässä ruoka palaa helpommin kiinni kattilaan.

Pelaajien ajattelemattomuus tulee aina ikävänä yllätyksenä pelinjärjestäjälle kun tauon päättyessä osa vielä kypsyttelee makaroneja. Tällöin koko muu joukko joutuu taas odottamaan muutamaa kusipäätä. :wink:

Kuivamuonat voi sekoittaa nesteeseensä jo pelipäivän aamuna, jolloin niiden kypsymisaika lyhenee. Mukaan voi pakata myös lämmittämistä vaille valmiita ruokia (purkista tai itse tehtyjä) joka myös nopeuttaa syömistä. Yksi vaihtoehto nopealle lämpimälle aterialle on pakata aamulla kuuma keitto tai minigrip pussitettu kiinteä ruoka kuumassa vesihauteessa, ruokatermokseen.

Sopivalla ruoka- ja nestehuollolla keho pysyy toimintakykyisenä käytännössä loputtomiin ja ainoa todellinen taipuva tekijä on korvien välissä. Hyvä fyysinen yleiskunto auttaa myös tässä, jolloin henkinen uupelo jää pois peleistä ja pelien välistä.

Kertauksena:
Yleisestiottaen tollainen yhden päivän kestävä peli menee ruokailun puolesta varsin vaivatta yhdellä tukevalla aamiaisella ja muutamalla täydentävällä välipalalla.

Mikko / BMF


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 1:57 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 23, 2004 10:05 am
Viestit: 42
Paikkakunta: Pohjois-savo
Minusta tuollaiset päivän mittaiset pelit voivat mennä jo muutamalla leivällä ja sopivalla määrällä juomista. Ennen ja jälkeen peliä ehtii sitten syömään ja "paistamaan nakkia" kuten sananlasku sanoo :D
Kieltämättä esim. fpj4:ssa itselläni jäi yksi ateria kokonaan väliin kun tulin niin myöhään ruokatauolle. Nuudelit pitänee ensi kerralla keittää valmiiksi, lisätä lisukkeet ja laittaa pakasterasiaan. Jospa ne alas menevät niinkin...
Bielaja Smejertissä taas alkuvaiheessa riitti taukoja joiden aikana leipiä ehti vetää helposti.
Tosiaan oikea ruoka ja riittävä nestetankkaus ENNEN peliä vähentää hieman tarvetta pelin aikaiseen "äpöstelyyn". Myöskin purkkiliha on yllättävän monikäyttöistä ja sitä voi syödä lasit päässä vaikka respalla.

Nopeaa energiaa saa minusta parhaiten muutamalla Snickers-patukalla joita varaan tästä lähtien muutaman jokaiseen peliin, ainakin kesällä. Jäätynyt kivikova patukka on vähemmän ergonominen talvella...
Maultaan ehkä parasta after-game pikaevästä ovat tavalliset hillomunkit. Tosin siinä tilassa söisi melkein mitä vain :D

"Makuasia, sanoi koira kun pallejaan nuoli"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 3:31 pm 
Poissa

Liittynyt: To Heinä 15, 2004 6:22 pm
Viestit: 65
Jaakonpoika kirjoitti:
Retkimuonan valmistaminen kenttäpakissa tauoilla (eli siis vain silloin kun on sellaiseen riittävästi aikaa) on mun nähdäkseni ensinnäkin tunnelmallista ja toisekseen myös hyödyllistä, oppivatpahan nykyajan nuoret sellaisen edes jossakin.




Tuolla lopulla viittaat varmaan lähinnä etelän kaupunkipoikiin, sillä Pohjois-Lapin korven kasvatit yleensä oppivat tämän taidon (hyvällä tai pahalla 8)), täällä kun siihen tuntuu olevan luontaiset edellytykset :wink:

Tosin aina löytyy poikkeuksia. Viestissäsi vain tuo "nykyajan nuoret" pisti silmään (kirjoittaja itse edustaa tätä "nuorisoa").


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 4:01 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 08, 2003 7:52 am
Viestit: 660
Paikkakunta: Helsinki
Viimeaikoina LEKAkeittiön ruoka on porissut SA:n ammuslaatikossa, jota on lämmitetty joko kaminan tai kahden polttimen voimin.

Seuraava resepti on todettu varsin maukkaaksi:

-TexMex kuivaruokapussi, sisältää riisiä ja kaikennäköistä texmex kamaa
-Tölkki papuja
-Lihaa

Riisin kypsäksi keittäminen tosin vie aikaa, mutta meneehän se puoliraakanakin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 6:33 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
"Al Dante" vai mitenkäs se menikään, koskee myös riisiä. Lekan kenttäkeittiön erikoismausteena on myös vyölaatikosta irtoava ruoste ja aseöljy..


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 6:41 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Helmi 10, 2004 8:25 pm
Viestit: 405
Paikkakunta: vantaa
"Al Dente", ruoka on kypsennetty niin että se ei ole raakaa mutta tuntuu pureskeltaessa(käytetään yleensä vain pastasta) :wink:

Tuo Räkäläisen keitos oli kyllä kieltämättä hyvän hajuista kun sitä Bielajassa haistelin, pieni ruosteen aromi tuntui :wink: .


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 8:20 pm 
Poissa

Liittynyt: Pe Syys 17, 2004 7:06 pm
Viestit: 133
Paikkakunta: Kirkkonummi - 22 Acacia Avenue
Lekan miehet syö rautaa, ja paskantaa kettinkiä. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Helmi 08, 2005 8:53 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 10, 2004 12:09 pm
Viestit: 1196
Paikkakunta: Muhos, Finland
Ette oo ikinä törmänny pikariisiin? ;)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Helmi 09, 2005 2:10 am 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 6:59 pm
Viestit: 2694
Paikkakunta: Oita, Japan
Nimi: Petri P.
Sehän olisi liian helppoa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Kesä 08, 2005 6:14 pm 
Poissa

Liittynyt: To Maalis 03, 2005 9:12 am
Viestit: 313
Paikkakunta: Espoo
Jaakonpoika kirjoitti:
Kummassakin pelissä ruokailu pyrittiin pitämään puolituntisena, mutta samoin kummassakin se venähti pidemmäksi.


Minusta tuommoinen 45 min. on hyvä aika ruokatauolle, siis sellaista jossa kunnolla tankataan, eikä syödä kuin ruokaa ei oltaisi nähty. Mutta tauot ovat mitä ovat, pelin pituudesta riippuen, tietysti.

ESCOBAR:ssa tuli otettua mukaa (ja syötyä):

- 2 kpl voikkosta
- 2kpl omenaa
- n. 3 l vettä
- Ja suasin kiskalta ostin vielä 2 kpl makkaraa, 2 kpl lettua ja yhden suklaapatukan.

Että näin......


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Kesä 09, 2005 5:36 am 
Poissa

Liittynyt: To Kesä 24, 2004 5:30 pm
Viestit: 505
Paikkakunta: Espoo
Minä en ole koskaan kummempia ruokataukoja kaivannut. Ihan hauskaahan se toki on olla joku hetki sitä syödä jos kyseessä on hernekeitto, mutta monasti on ollut ruoka tetsarissa enemmän tai vähemmän hygieenisesti, ja sitä on sitten milloin missäkin popsittu. ESCOBAR:issa taisin peräti toisella kädellä ampua tuelta ja toisella syödä lihapiirakkaa :P


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Kesä 24, 2005 9:16 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 5:40 pm
Viestit: 139
Paikkakunta: Pöytyä
Roska kirjoitti:
Ja kuten sanoin, taistelussa ei syödä. Ei.


Niin ei ehkä kesken kiivainta taistelua, mutta eipähän tuo nyt paljoa aikaa vie jos haukkaa muutaman leivänpalasen ja hörppää vettä päälle. Jos siis puhutaan sellaisesta leipä ja vesi-linjasta, eikä retkikeittimellä krillaamisesta :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Kesä 24, 2005 9:20 am 
Poissa

Liittynyt: To Kesä 24, 2004 5:30 pm
Viestit: 505
Paikkakunta: Espoo
Joo, tulipa ruokatauoista mieleen, että kyllä se 45min. ainakin riittävä on. FPJ5:n "ruoka"tauosta suurin osa meni minulla ja parilla ryhmäläisellä lähinnä naamioinnin kiinnittämiseen riisihattuihin.

Tämähän tietty riippuu siitä, millaista ruokaa kukin kaipaa. Minulle tosiaankin riittää hyvin kylmät lihapiirakat ja/tai nakit.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Kesä 24, 2005 12:30 pm 
Poissa

Liittynyt: Ti Helmi 10, 2004 8:25 pm
Viestit: 405
Paikkakunta: vantaa
Itsellä on eväinä yleensä:
1kpl jotakin mikoruokaa(parissa viime pelissä on ollut erinäistä pastaa, pariin otteeseen ollut mikropizza ja kerran yksi pikkupiiras) vähän isompaan nälkään, yleensä syöty respalla tai jälkeen pelin.
6-12(1-2pakettia)kpl myslipatukoita. Huomattu maukkaiksi ja suht hyviksi energian tuojiksi, helppo hotkaista melkein missä välissä vain.
3-5kpl leipiä. Joko kaura- tai ruisleipää, näistä ruisleipä huomattu paremmaksi kun Palaneessa Maassa kauraleipä hajosi pariin palaan laukussa.
1-2 levyä tai muutama patukka suklaata. Yleensä pidetty voiton juhlille mutta kylmemmillä säillä kulkenut mukanakin, lämpimämmillä ilmoilla jätetty pois kun sulanutta suklaata ei viitsi syödä.
2-3L vettä kannossa ja 3-4L vettä rinkassa. Veden katso riippuu pitkälti siitä onko camelback käytössä vai ei, kuumimpina päivinä saattaa camelbackin tukena olla 1-2 kenttäpulloa. Kesällä varaveden mukanapito varmasti kasvaa kun saan asiallisen kanisterin sille.

Että tällaista.
Pastan/nuudelien pitämistä termospullossa liemessään kuumana en suosittele, muistaakseni ne lähtivät puuroutumaan ja hajoamaan jos ovat pitkiä aikoja siinä. Kun ne kuumana sinne laitetaan jatkavat ne keittymistään siellä kunnes ne syödään, 3-6h keitettyjä nuudeleita/pastaa ei välttämättä ole kiva syödä :wink: .

Veden käytöstä olen oppinut sen ettei kokoajan kannata ottaa pieniä huikkia, itse teen välitankkauksia jolloin syön ja juon kunnolla, ei tarvitse silloin täyttää nestetarpeitaan uudestaan. Myös neste/ruokatarpeiden riittoisuuden arviointi helpottuu hiukan. Isommissa peleissä nämä hoidan yleensä ennen peliä, respatessa(jos aikaa on) ja kerran per vartiovuoro.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Kesä 25, 2005 1:41 pm 
Poissa
Site Admin

Liittynyt: Ti Helmi 04, 2003 7:19 am
Viestit: 8192
Nimi: Valtteri L.
Vettä kannattaa kyllä kesällä ryypätä jatkuvasti. Kuulapyssyilessä ollaan yleensä tarvetta lämpimimmissä varusteissa ja liikuntaakin tulee joskus enemmän kuin tuntuisi hyvältä. Pahaksi päässyt nestehukka on ihan todellinen vaara, ja vaikka niin pitkälle ei päästäisikään, tekee jatkuva nesteen litkiminen jaksamisesta huomattavasti helpompaa ja pelistä hauskempaa - sekä itselle että muille.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Heinä 05, 2005 12:03 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 08, 2003 5:44 pm
Viestit: 525
Paikkakunta: Lappeenranta
Laitanpa tähän "malliksi" yhden ruokailun osalta onnistuneen pelin. Kyseessä oli siis Milsim: Linjojen Takana -peli, joka alkoi lauantaina klo1400, yöllä 2400-0800 oli tulitauko ja peli jatkui sunnuntaina klo0800-1200.

Valmistautumisen peliin aloitin perjantai iltana nestetankkauksella. Illan aikana joi kaikkiaan pari litraa vettä ja teetä.

Lauantai aamuna klo0500 aikoihin popsin aamiaiseksi puuroa, leipää ja leikkelettä sekä lisää nestettä. Automatkan aikana ei ehtinyt syödä, mutta join puolisen litraa vettä, joka oli aivan liian vähän huomioiden, että vietti lähes 4h kuumassa autossa.

Pelipaikalla saapuessa keittelin valmispastaa (2hkö annos itselle) ja join taas lisää nestettä.

Pelin aikana vettä oli kannossa 3l Camelbak ja kokoontumispaikalla 2*1l kenttäpullo. Tuo kaikki - ja jokunen litra lisääkin - kului jo lauantaina pelin aikana. Autolla odotti onneksi 10l kanisteri. Pelin aikana söin lähinnä kuivattuja hedelmiä ja pidemmällä tauolla ruisleipää ja suolamakkaraa (säilyy hyvin) sekä valmiskiisseliä (jauheesta kenttäpulloon, hyvää sekä energia- ja nestepitoista).

Tulitauon alkaessa söin lisää leipää ja keittelin kaakaota.

Aamulla popsin tukevan annoksen lisää-vain-vesi-puuroa (kätevää) sekä leipää ja teetä. Päivän aikana meni lisää kuivattuja hedelmiä ja n. 4l vettä.

Pelin loputtua join vielä pari litraa laimeaa urheilujuomaa, popsin leipää ja valmiskiisseliä.

Tuolla evästyksellä kelpasi pelata, eikä syömiseen kulunut koskaan kauhean kauan aikaa.

Tiivistetysti:
- leipää (ruis-/näkkileivässä hyvä ravintoarvo) ja leikkelettä (suolamakkara säilyy)
- valmispuuroja, -kiisseleitä ja -pastoja (energiaa nopeasti ja hyviäkin vielä)
- kuivattuja hedelmiä/rusinoita minigrip-pussissa taskun pohjalle (jatkuva pieni energialähde)
- vettä, vettä ja vielä lisää vettä. Itseltä kului kuumena viikonloppuna tetsatessa lähes 15l vettä, joten sitä on hyvä varata mukaan. 10l kanusteri /hlö leiripaikalle tai autoon ei ole liioittelua vaan viisautta!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Su Heinä 10, 2005 1:18 pm 
Poissa

Liittynyt: To Kesä 16, 2005 6:25 pm
Viestit: 75
No olen ollut vasta yhdessä skenaariossa ja sekin todella pieni eli Firesoft, vaikka kivaa oli.
Otin sinne ruisleipää ja vettä n. 8L, niillä pärjäsin vaikka olis tarttennu olla leipää lisää. En sitten näistä isommista peleistä tiedä kun en sellasissa vielä ole ollu.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Heinä 20, 2005 8:32 pm 
Poissa

Liittynyt: To Maalis 03, 2005 9:12 am
Viestit: 313
Paikkakunta: Espoo
Tähän väliin vinkki heikkovatsaisille. Tämä siis oikeastaan vain aamua tarkoittava ohje. Älä syö mitään, missä on suurin osa nestettä (kuten muroja). Kokemuksella sanon, se hölskyy ilkeästi vatsassa. Syö vaikkapa leipää ja mehua, tai hedelmiä. Kyllä pelipaikalla ehtii haukata ennen peliä, edellyttäen että olet ajoissa pelipaikalla. Ja muutenkin olkaa ajoissa pelipaikoilla, se helpottaa muitten pelaajien, sekä sikariportaan elämää. Sitten vielä muutama peliä helpottavaa vinkkiä; Peliä edeltävänä iltana kannattaa mennä nukkumaan vähintään 1 tunnin aikaisemmin totutusta ajankohdasta. Se helpottaa heräämistä ja muutenkin on virkeämpi olo. Kannattaa käydä myös pestä kädet, huomattu tekevän pelistä hauskempaa, kun kädet ovat vireämmät :)

Toivottavasti nämä ohjeet auttoivat joitakin sieluja täällä maailmassa.


Over N Out!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Heinä 21, 2005 11:13 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 02, 2005 7:53 pm
Viestit: 31
Paikkakunta: Turku
Puuroahan sitä kannattaa syödä, vaikkapa joka aamu! Itse syön, ja olen syönyt melkein koko elämäni. Suosittelen lämpimästi!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Heinä 23, 2005 11:54 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Kesä 17, 2005 5:57 am
Viestit: 645
Muistakaahan tuosta tankkaamisesta vielä yksi asia. Sillon kun on jano, on jo liian myöhäistä. Ei siis pidä jättää tuota juomista vain hätähetkiin, vaan tankata koko ajan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Heinä 23, 2005 12:44 pm 
Poissa

Liittynyt: La Heinä 16, 2005 10:01 am
Viestit: 155
Minä yleensä otan peliin mukaani vettä aikasta paljonkin... Koska se on parempaa nestettä kuin jotkut sokerilitkut. Mutta sokerilitkuakin otan yleensä (Coka-Coulaa), lähinnä sen takia että se on nopea tapa pitää veren sokerit kunnossa. Se vaikuttaa nestemmäisenä todella nopeasti. Yleensä vettä tulee juotua taistelun tuoksinassa aina.

Syötäväksi sitten vähän hedelmiä, armeijan säilykkeitä ja leipää. 8) Armeijan säilykkeet on muuten pirun hyviä kylmänä. :roll:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Heinä 23, 2005 7:37 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Huhti 13, 2005 12:49 pm
Viestit: 307
Paikkakunta: Tampere/ Orivesi
Yksi hyvä on myös tällaiset energiajuomat, enkä tarkoita nyt mitään finrexiä vaan lahinnä esim Fastin proteiini ja hiilaripitoisia juomia.
Suklaita ym kannattaa välttää koska niissä on nopeita sokereita jotka aiheuttavat enemmän hallaa kuin hyvää (väsymys tulee nopeammin).
Glygemiseltä indeksiltään pienet hiilihydraatit ovat parhaita kuten juurikin tumma leipä, kaurapuuro jne.
Glygeeminen indeksi tarkoittaa käytännössä ravinnon imeytymisarvoa, joten juurikin tuollaiset pieniarvoiset sapuskat antavat energiaa tasaisesti ja pitkään.

Kuten jo aikaisemmin on mainittu juominen on todella tärkeää.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Heinä 23, 2005 9:16 pm 
Poissa

Liittynyt: La Heinä 16, 2005 10:01 am
Viestit: 155
Mitäs se armeijan niinkutsuttu ''energiasuklaa" on. Ei kuulemma ole mitään hääppöistä suklaaksi mutta antaa ihan hyvin energiaa, pitemmäksikin aikaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 24, 2005 8:21 pm 
Poissa

Liittynyt: La Helmi 05, 2005 6:17 pm
Viestit: 41
Paikkakunta: Kaunianen
Itse skenaarioihin tulee otettua reippahasti vettä. Yleensä sapuskoina toimii hedelmät, keksit, kinkkusämpylät ja hernekeitto joka jää aina keittämättä. Viikonloppu peleissä toimii hyvin 1,5 litraa vettä, saarioisten einespizzat tai oikeastaan mitä sinä päivänä mieli tekee.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Elo 25, 2005 4:28 am 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 05, 2003 12:18 pm
Viestit: 242
Paikkakunta: Geneve
Ramsey kirjoitti:
Mitäs se armeijan niinkutsuttu ''energiasuklaa" on. Ei kuulemma ole mitään hääppöistä suklaaksi mutta antaa ihan hyvin energiaa, pitemmäksikin aikaa.


Brunbergin tummaa suklaata.

Suklaisiin pätee sama mitä edustaja jo sanoi karkeista: ei mitenkään kovin hyvä perusenergianlähde.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 31, 2005 7:37 am 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 5:40 pm
Viestit: 139
Paikkakunta: Pöytyä
Itsellä on juuri mietinnässä yhden päivän skenaarion (Saloliitto 2) ruoat.

Juomapuolelta: vettä varmaankin tulee otettua sellainen 3-4 litraa mukaan, ja ehkä lisäksi jonkinsortin energiajuomaa (Battery, Red Bull..).

Ruokapuolelta: Todennäköisesti ruisleipää ja hapankorppua reiluin täyttein. Suosioon ovat myös nousseet Weetos-patukat. Weetos-muroja tiiviksi pakatussa muodossa ja suklaapäälisellä. Ei siis tavallinen suklaapatukka, vaan myös muuta sisältöä :). Nalle Puh-keksejä myös tietenkin mukaan, ja joku pieni karamellipussi.

Ja siitä armeijan suklaasta: On niin maar perusteellisen hyvää. Varmaankin parasta suklaata mitä tiedän, mukaanlukien kaikki Marabout ja Fazerit :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 31, 2005 9:37 am 
Poissa

Liittynyt: Pe Elo 19, 2005 11:12 am
Viestit: 50
Paikkakunta: Helsinki
Minun skenaarioruokani koostuvat yleensä seuraavista osista (en ole siis ollut talviskenaarioissa, ainoastaan kevät-/kesäskenaarioissa):
-Vettä n.3 litraa
-EDiä / Red Deviliä n.2 litraa
-Kestomakkaraa, mieluiten ranskalaista tai italialaista salamia
-Snickers- patukoita.
EDIT: Unohdin mainita, että täyslihasäilykkeitäkin on hyvä ottaa 1-2 kpl mukaan, sellaisia joita voi syödä kypsentämättäkin. Viljasika on hyvää, vinkiksi vaan :wink: .


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 31, 2005 2:54 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Helmi 12, 2003 12:43 pm
Viestit: 227
Paikkakunta: Turku
Lezend kirjoitti:
Juomapuolelta: vettä varmaankin tulee otettua sellainen 3-4 litraa mukaan, ja ehkä lisäksi jonkinsortin energiajuomaa (Battery, Red Bull..).


Itse suosisin energiajuomapuolelta enemmänkin esim. Dexalin tuotteita - nuo Batteryt sun muut eivät oikein sovi tarkoitukseen kun toiminta on pitkäaikaista ja sisältää kovaa liikettä.

Datata niiden kanssa tietysti jaksaa kauemmin. :wink:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 31, 2005 4:13 pm 
Poissa

Liittynyt: Su Huhti 20, 2003 5:31 pm
Viestit: 1053
Paikkakunta: Turku
Ja Dexal yms urkkajuomat tulee näppärästi jauheina, ei tarvitse raahata ylimääräisiä tölkkejä mukanaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Elo 31, 2005 5:50 pm 
Poissa

Liittynyt: To Kesä 24, 2004 5:30 pm
Viestit: 505
Paikkakunta: Espoo
Hyviä ovat myös tiivisteet noista urheilujuomista, varsinkin jos vettä sattuu olemaan paikalla pelinjohdon/kavereiden/Jeesuksen/mitävain puolesta. Kaksi kenttäpulloa, toisessa vettä ja toisessa sitä itse sekoitettua energiajuomaa. Ja kun itse sekoittaa, saa maustakin niin vahvaa/laimeata kuin haluaa. Hartsport on hyvää, jos ei ole tyhmä niinkuin minä ja juo tiivistettä sellaisenaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Syys 06, 2005 1:04 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Huhti 04, 2005 5:40 pm
Viestit: 139
Paikkakunta: Pöytyä
Sepe kirjoitti:
juo tiivistettä sellaisenaan.


Jos tykkää extravahvasta? :lol:

Joo itekkin erilaisen urheilun (mm. hiihto) puolelta on tullut tutustuttua näihin urheilu- juomiin, geeleihin ja patukoihin ja vaikka mihin. Ei kuiteskaan doupinkiin :D. Täytyykin itse koittaa, että miten toimivat airsoftissa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: evästä
ViestiLähetetty: Su Loka 16, 2005 9:21 pm 
Kylmälaukusta löytyy piimää(koska se on hyvää :P ), pari ediä, lihapiirakoita, suklaata ja kokista. Kyseisistä elintarvikkeista saa hyvin energiaa pelaamiseen. Ja sitten ne joita ei tarvitse säilyttää kylmässä, varmaankin kaikkein kätevimmät lämminruoat ovat nuudelit ja purkki-hernekeitto(tai muut purkki-/retkimuonat) joita voi lämmittää retkikeittimellä tai pakissa. Tee ja kahvi ovat myös ihan jees, että pysyy virkeänä jos pelit aloitetaan aikaisin tai/ja lopetetaan myöhään.
:wink: Ainiin, purkki-keittokinkku on myös hyvä lisuke lämpimään ruokaan.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Loka 18, 2005 4:22 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Touko 12, 2004 5:56 pm
Viestit: 77
Paikkakunta: Nivala
Jaakonpoika kirjoitti:

Omien kokemuksieni huipulle nousee ruotsalainen pakki keittimellä. Tämä systeemi koostuu siis kaksiosaisesta perinteisenmallisesta pakista, telineestä, poltinrasiasta ja polttonestepullosta. Polttorasialla tarkoitan siis metallista, kannellista tölkkiä, jonka sisälle alkoholia kaadetaan, rasia asetetaan pakin alle ja tuikataan tuleen. Polttorasia ja polttonestepullo menevät pakin sisään ja teline pakin ympärille. Kasattuna vehje vie vain vähän pakkia enemmän tilaa ja se on todella nopea pistää toimintaan.


Itse kysäisin isältä kenttäpakkia ja hän löi kouraan juuri samanlaisen setin. Sisällä tässä testailin ja opettelin käyttämään ja totesin että harvinaisen käytännöllinen keitin järjestelmä. Polttorasiassa tiiviste, että kannen voi huoletta sulkea ja nakata vaikka ylösalaisin kenttäpakkiin eikä se vuoda, tosin en tiedä sulaako se, jos sen sulkee heti keiton jälkeen, jolloin se on tietenkin kuuma. Jokatapauksessa sen verran käytännöllinen vekotin, että tuota tulen kyllä pelikentillä käyttämään, suosittelen lämpimästi kaikille. Osat meinaa vaan lämmitä siihen malliin, että pitää olla varovainen sitten kun nostaa pakin pois keittimen päältä.


Sitten ruokapuoleen: Hernekeittoa on varmasti kätevä keittää tuossa pakissa ja sinnehän voi lisäillä lihakuutioita yms. sekaan, ruisleipää ja reilusti vettä.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Loka 18, 2005 5:50 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Maalis 30, 2005 4:07 pm
Viestit: 473
Paikkakunta: Loppi
Yleensä mukana on voileipiä, vettä ja iso suklaalevy. Kaikkea ei läheskään aina ehdi edes syömään, mutta eipä se hirveästi haittaa, kun skenaarioni pelaan Chairbornen vihtijärven pelipaikalla, jonka lähellä asun.

Joskus mukana on paljon evästä ja kaikki tulee syötyä, joskus ei.

Täytyypi ostaa termoskannu, jolla voi ottaa mukaan hernekeittoa..


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ti Loka 18, 2005 6:14 pm 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 2:01 pm
Viestit: 291
Paikkakunta: Helsinki, Puistola
Itse olen muuten todennut erittäin hyväksi sapuskaksi Piltit ja muut vauvan ruoat. Siis nämä hedelmäsoseet, ne ovat erittäin halpoja, 25-50snt purkki ja erittäin hyvän makuisia. Suosittelen.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Loka 19, 2005 4:42 am 
Poissa

Liittynyt: To Maalis 03, 2005 9:12 am
Viestit: 313
Paikkakunta: Espoo
Totta, olen kirjaimellisesti syönyt näitä koko elämäni, ovat myös hyvää vatsalle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ke Loka 19, 2005 1:30 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Loka 05, 2005 4:17 pm
Viestit: 97
Paikkakunta: Nurmijärvi
Jatketaan samalla linjalla.
Piltit ovat oikein hyviä ja halpoja, eikä niitä tarvitse valmistaa.
Muutenkin syönti on nopeaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: To Loka 20, 2005 6:26 pm 
Poissa

Liittynyt: Ke Helmi 16, 2005 7:04 pm
Viestit: 49
Paikkakunta: Juva
Itselläni on ollut usein mukana nuudeleita. Jos ei muuten kerkeä syömään niin sitten vaikka "raakana"
Maistuu ylltättävän hyvältä. Sitten moneen kertaan mainittua vettä on aina paljon. Joskus mulla on ollut mukana myös suklaata. Pieninä määrinä saa ihan hyvin energiaa.

Yleensä mennään linjalla:
Vesi/mehu, harvoin limppari
Leipää
Nuudeleita keitettynä tai suoraan pussista.

Noilla pääsee jo alkuun.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 25, 2005 8:16 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 15, 2005 6:05 pm
Viestit: 18
Paikkakunta: Kuopio
Mites muuten yleensä kuljetatte nää ruoat paikalle? Mihin pistätte esim. 10l vettä? Itselläni ei vielä ole pahemmin skenarioista kokemusta mutta ensikesänä sekin alue on paikattu. :P


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 25, 2005 8:51 pm 
Poissa

Liittynyt: To Kesä 24, 2004 5:30 pm
Viestit: 505
Paikkakunta: Espoo
Vesi kulkee mukavasti kanisterissa. Ja kannattaa varmistaa että se on vesi- eikä bensakanisteri. Taino, omassa 3l kanisterissani on alunperin ollut väkiviinaetikkaa, ja etiketti löytyy vieläkin. Eihän sitä nyt pelkällä vedellä... :wink:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Pe Marras 25, 2005 9:58 pm 
Poissa

Liittynyt: To Helmi 06, 2003 2:01 pm
Viestit: 291
Paikkakunta: Helsinki, Puistola
Itsellä menee tuota elämän eliksiiriä 3 litraa camelissa, litra kenttäpullossa ja mahdollisesti vielä lisää limupulloissa, joista sitten camelia täyttelen. ~4l on aina riittänyt minulle.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: La Marras 26, 2005 8:03 pm 
Poissa

Liittynyt: Ma Elo 15, 2005 6:05 pm
Viestit: 18
Paikkakunta: Kuopio
Sepe kirjoitti:
Vesi kulkee mukavasti kanisterissa. Ja kannattaa varmistaa että se on vesi- eikä bensakanisteri. Taino, omassa 3l kanisterissani on alunperin ollut väkiviinaetikkaa, ja etiketti löytyy vieläkin. Eihän sitä nyt pelkällä vedellä... :wink:
Missäs sinä sen kanisterin säilytät? Voiko skenarioissa jättää tavaroita jonnekkin ettei tarvitse koko ajan mukana kantaa paikasta toiseen?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 133 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com